Diabetische voeten

Suikerziekte tast zowel bloedvaten, zenuwen als bot aan. Het gevoel in de voeten vermindert waardoor wondvorming en ontstekingen optreden.

Diabetische voetproblematiek

Suikerziekte of diabetes tast zowel bloedvaten, zenuwen als bot aan waardoor een gemeenschappelijke aanpak (multidisciplinaire) door verschillende disciplines nodig is.

Bij aantasting van de zenuwen krijg je minder gevoel in je voeten waardoor je gemakkelijker, zonder dat je het weet, wondjes oploopt.

Verstopping van de bloedvaten zorgt er dan weer voor dat deze wondjes minder gemakkelijk genezen en er sneller ontstekingen optreden.

Bovendien kan ook het bot in de voet worden aangetast (charcotvoet).

Lees meer: diabetische voeten

Op onze diabetische voetkliniek worden de voetwonden geëvalueerd, geanalyseerd en behandeld door het diabetische voetteam. Er zijn voor u speciaal opgeleide wondverpleegkundigen, vaatchirurgen, endocrinologen, diabetologen, podologen, bandagisten en orthopedisten die zorgen voor een behandeling op maat.

We zorgen voor een goede regeling van je suikergehalte, we trachten de bloedvoorziening van je voeten te verbeteren, de drukverdeling te optimaliseren en raad te geven in verband met voethygiëne en schoenen.

Diabetische voeten, ZNA, Vaatheelkunde, Antwerpen

Raadpleging

Maak een afspraak. U kan terecht in de ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, alsook in de privé-praktijk van onze artsen.